Veterinärassistenter

Per-Erik Westöö
Leg. Djursjukskötare

Började med naturbruksgymnasium med hästinriktning för att sedan jobba som hästskötare och ridlärare. Har sedan gått ut Hippologprogrammet 2006. Arbetat i ett par år på Hästsjukhuset i Skara. Varit med i VM i distansritt för young riders. Har tävlat hoppning och dressyr.
Den lediga tiden ägnas gärna till att vara instruktör på gym eller promenera med hunden Wira. Per-Erik är även väldigt förtjust i god mat.

 

Carolina (Lina) Forsberg
Leg. Djursjukskötare

Carolina har tidigare arbetat på Hästsjukhuset i Skara i 9 år. Man hittar henne mestadels på receptionen, går under smeknamnet Lina. Hon tränar travhäst med framgång och har även prövat köra några travlopp samt rida några montélopp. Trots goda resultat inom travet har hon svårt att bestämma sig för vad som är roligast, körning eller ridning? "Lina" gillar att ha många projekt igång samtidigt och bygger gärna hemma. Rider och kör på sin lediga tid och skulle det mot förmodan bli en stund över så går den till någon av husets katter.

Jessica Nilsson
 

Jessica har en stor del av sitt liv ägnat sig åt hästar. Har tidigare arbetat som hästskötare i travstall i 11 år samt extra på Hästsjukhuset i Skara. Då det är tävlingar på Axevalla travbana så finns hon ofta i dopingprovstallet som funktionär. Har även tillsammans med sin sambo en liten hästverksamhet med travhästar hemma på gården.
Utöver hästarna så tillbringar hon gärna sin lediga tid med någon av sina två barn eller står i köket och bakar en god kaka.

Karin Lejonhud
Leg. Djursjukskötare

Karin tog sin examen 1998 på djursjukvårdarprogrammet SLU och har arbetade på Djursjukhuset i Skara 1998-2011 då hon började hos oss. Då en av hennes specialintressen är anestesi har hon även vidareutbildat sig inom detta. Hon har grundat sitt hästintresse från ridsporten och bla varit i Spanien och jobbat med andalusier. Ledig tid tillbringas med familj och vänner och skulle det sedan finnas någon schäfer att låna för en stunds promenad så gör Karin gärna detta.

Siw (Siwan) Nordström
Leg. Djursjukskötare

"Siwan" har många års erfarenhet som veterinärassistent. Hon har arbetat i ca 20 år fördelat på ATG kliniken Mantorp, ATG kliniken Bergsåker och på Mälarens Hästklinik. Siwan har erfarenhet av alltifrån poliklinik och röntgen till att ansvara för narkos- och operationsavdelningar, och även lite erfarenhet från travstall. På sin lediga tid tar hon gärna en promenad med sin labrador Selma. Hon gillar skog och mark och plockar gärna en och annan svamp.

Ylva Persson
 

Ylva har strörsta delen av sitt yrkesliv arbetat med travhästar i proffsstall, både i sverige och utomlands. Flera av hästarna hon jobbat med har tävlat med stor framgång. Ylva har gått en 1-årig veterinärassistentutbildning i Norge, denna ledde till ett halvårs arbete på Momarkens Hästklinik innan hon valde att flytta tillbaks till sverige. På fritiden hjälper Ylva sambon med travhäströrelsen hemma på den egna gården och umgås med sina barn.

Emilia Sandh
 

Emilia har gått naturbruksgymnasiet på Uddetorp och efter det jobbat som hästskötare både i större hoppstall och på stuteri, hon finns nu heltid hos oss. Lediga stunder ägnas gärna åt ridning och hunden Celine.

Josefine Ivehag
 

Josefine gick Naturbruksgymnasium med hästinriktning, därefter jobbade hon som hästskötare inom trav samt som veterinärassistent på Hallands Djursjukhus Bjertorp. Josefine har alltid haft nära till travhästar, hon började som 8-åring att köra ponnytrav, gick därefter över till att rida monté, som nu är det Josefine brinner mest för. Hon har även starthästar hemma och både rider och kör flertalet lopp.

Cajsa Friberg
 

Cajsa har gått på Kvinnerstaskolan 3 år där hon även arbetat. Hon är uppvuxen med trav i familjen och har arbetat hos pappa Lars Friberg samt Lutfi Kolgjini. Våren 2017 började Cajsa arbeta för Husaby Hästklinik. Fritiden ägnas åt hästar, bakar goda kakor och pratar med sin idol pappa Lars. 

Diana Almgren
 

Diana har gått på Naturbruksgymnasiet på Uddetorp samt arbetat på Kyrkekvarn islandshästar. Hon är även utbildad snickare men har inte arbetat inom den branschen. Hon har ägnat endel tid åt in- och tillridning av hästar. Började arbeta på Husaby hösten 2014 men har sedan varit mammaledig 1,5 år och arbetar nu hos oss igen. 

Erika Nilsson
Leg. Djursjukskötare

Erika har gått den 3åriga djursjukskötarutbildningen vid SLU. Hon tog examen 2016 och har sen dess jobbat hos oss. Hon är mestadels stationerad på vår hästakut i Skara. Erika har när hon var yngre sysslat med en del ponnyhoppning, men har för närvarande lagt ridskorna på hyllan. På fritiden så umgås hon gärna med familj och vänner, och är alltid i sällskap med sin ständiga följeslagare, hunden Skrållan.

Laura-Kaisa Norén
 

Laura-Kaisa kommer från Finland men har bott i USA i 10 år och arbetat med travhästar. Hon har även kört travlopp i Finland. Fritiden ägnas åt familjen med två barn samt även där finns hästarna som upptar hennes tid. Våren 2016 gick flyttlasset till Sverige och hon började arbeta hos oss.

Yvonne Andersen
Leg. Djursjukskötare

Yvonne har arbetat nästan hela sitt yrkesverksamma liv på Djursjukhuset i Skara och då främst administrativt på receptionen. Hon har börjat sin hästkarriär med travhästar för att sedan arbeta på hästklinik. På fritiden åker hon mer än gärna till solen eller plockar svamp i skogen.