Övriga medarbetare

Helena Skallström
Leg. Biomedicinsk Analytiker

Examen 1983 för att sedan arbeta några år på laboratorium inom humanvården. Helena har även arbetat 11 år på ett forskningslab  på SLU innan hon 1997 började arbeta på laboratorium på djursjukhus. Hon har många års erfarenhet inom hematologi, parasitologi, klinisk kemi, cytologi samt serologi. Helena är Leg. Biomedicinsk Analytiker och ansvarig för vårt laboratorium. Lediga stunder ägnas gärna åt tennis eller yoga.

Jimmy Wendt
Hovslagare

Jimmy är vår hovslagare som finns på Husaby Hästklinik varje vecka. Han är utbildad på Hovslagarskolan i Skara, har examen samt gesällbrev. Tidigare anställd inom ATG sedan 2004. Utför allt inom skoningar samt sjukbeslag och hans specialintresse är fölkorrigeringar samt benställningar. Hans fritid ägnas åt gården och hästarna.

Eva-Karin Oscarsson
A-tränare i Dressyr

Eva-Karin är sendan 1995 A-tränare i dressyr men började sin utbildning genom att gå ridlärarutbildningen I-III på Strömsholm för att sedan stanna kvar som "andra års-elev" och sedan "tredje års-elev". Mellan åren 1993-2008 arbetade Eva-Karin som huvudtränare i dressyr på Strömsholm och är nu egen företagare med träningar runt om i landet.Eva-Karin har en tung meritlista från tävlingsbanorna genom åren. Hon har bland annat ridit tre stycken VM på tre olika hästar (Lille Claus, Casar och Lansard), deltog i OS Barcelona 1990, har ridit tre stycken EM, har fem guldmedaljer från NM och fyra SM-medaljer. Hon har även erhållit SvRF:s championatstecken tre gånger samt ridit tre stycken World CupTM finaler.

Charlotta Lindgren
Equiterapeut

Gick ISHU (Institutet för svensk häst terapi utbildning) i Strömsholm1997-1999 och fick titeln Dipl Equiterapeut, utbildade sig vidare till Akupunktör i TCM (traditionell kinesisk medicin) på Akupunktur Akademin 2005-2008 i Stockholm och tog examen i 80 poäng Bas Medicin 2010-2012 på Talamus skolan på BMC (basmedicinska enheten) i Uppsala.
Charlotta har hållit laserkurser i Sverige och Norge 2000-2013, och håller fortlöpande utbildningar i diagnostisering av störningar i rörelseapparaten.
Hon jobbar på vår klinik, på sin klinik hemma på gården och ute på fält, samt i Frankrike med travhästar.
När hon är ledig tränar hon långdistanslöpning och smidighets träning och rider sina travhästar i skog och mark, oftast barbacka och bettlöst. Därutöver umgås hon med sin stora familj och sina vänner.