Viktig information ang. Coronavirus / Covid 19

2020-03-23

Kära alla kunder!

Vi fortsätter följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi rekommenderas nu att begränsa resandet inom Sverige och framför allt till och från storstadsregioner Stockholm / Mälardalen / Skåne. Våra kliniker kommer vara öppna som vanligt, och vi kämpar för att bemanna en öppen akutsjukvård dygnet runt. Vi ber våra kunder vara beredda på snabba ändringar då vi kommer följa fortsatta rekommendationer från Folkhälsomyndigheten.

Kommande dagar gäller följande:

-Då vi har många kunder från storstadsregioner och då framför allt Stockholm/Mälardalen vill vi rekommendera er att avvakta med besök om möjligt, alternativt söka hjälp hos lokala vårdgivare, vi bistår gärna med kontakt, remiss och samarbete med lokala veterinärer för att hjälpa din häst på så bra sätt som möjligt.
Ni är självklart välkomna tillbaka när Folkhälsomyndigheten kommer med andra rekommendationer.

- För djurägare i riskgrupp eller från områden med hög smittrisk finns möjlighet att lämna hästen till oss under undersökning och behandling

- Vi rekommenderar att endast en djurägare följer med hästen på kliniken och att man gärna väntar utomhus eller i bilen i så stor utsträckning som möjligt för att undvika att många samlas i väntrummet.

Tack för visad förståelse!!

 

__________________________

Tidigare inlägg:

Kära alla kunder,

I dessa tider med rådande smittrisk för Coronavirus / Covid-19 är vi rädda om varandra.

Vi håller våran verksamhet öppen och följer folkhälsomyndighetens rekommendationer. Då vi ej vill riskera en tillgänglig akutvård och våran personal vill vi be dig som kund att stanna hemma om du känner av även lindriga symtom på luftvägsinfektion. Det går bra att avboka sent, och tillhör du själv någon riskgrupp kan vi oftast vara behjälpliga om du önskar att lämna hästen till oss för undersökning / behandling - meddela gärna detta innan ditt besök.

I övrigt gäller Folkhälsomyndighetens rekommendationer:

- Just nu undviker vi att handhälsa/krama
- Tvätta händerna ofta, handsprit finns tillgänglig på olika ställen på kliniken
- Hosta och nys i armvecket- Undvik att röra näsa/mun/ögon

Välkomna till oss och tack på förhand för visad förståelse!