Viktig information ang. Coronavirus / Covid 19

2020-05-28

Kära husaby-kunder!

 

Ny uppdatering gällande Covid-19  28 Maj 2020

Vi fortsätter följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi rekommenderas att begränsa resandet inom Sverige. Våra kliniker kommer vara öppna som vanligt, och vi kämpar för att bemanna en öppen akutsjukvård dygnet runt. Vi ber våra kunder vara beredda på snabba ändringar då vi kommer följa fortsatta rekommendationer från Folkhälsomyndigheten.

Just nu gäller detta på alla våra kliniker:


- För djurägare i riskgrupp eller från områden med hög smittrisk finns möjlighet att lämna hästen till oss under undersökning och behandling.


-Då vi har många kunder från storstadsregioner och då framför allt Stockholm/Mälardalen vill vi rekommendera er att avvakta med besök om möjligt, alternativt söka hjälp hos lokala vårdgivare, vi bistår gärna med kontakt, remiss och samarbete med lokala veterinärer för att hjälpa din häst på så bra sätt som möjligt.
Ni är självklart välkomna tillbaka när Folkhälsomyndigheten kommer med andra rekommendationer.

-Då vi har många hästar som kommer till oss varje dag gäller max 1 djurägare/häst som följer hästen inne på kliniken. Medhjälpare/familjemedlem får gärna vänta utomhus eller i bilen i så stor utsträckning som möjligt för att undvika att många samlas i väntrummet. Vi uppskattar så stor utspridning av människor som möjligt på kliniken.

 

-För att minska smittorisken mellan djurägare och personal kommer vissa undersökningar ske utan djurägare, vår personal tar då hand om din häst. Dessa undersökningar är röntgen och ultraljud för tillfället.

Tack för visad förståelse!!

 

https://www.folkhalsomyndigheten.se/publicerat-material/publikationsarkiv/h/hslf-fs-202012/

__________________________

Tidigare inlägg:

Kära alla kunder,

I dessa tider med rådande smittrisk för Coronavirus / Covid-19 är vi rädda om varandra.

Vi håller våran verksamhet öppen och följer folkhälsomyndighetens rekommendationer. Då vi ej vill riskera en tillgänglig akutvård och våran personal vill vi be dig som kund att stanna hemma om du känner av även lindriga symtom på luftvägsinfektion. Det går bra att avboka sent, och tillhör du själv någon riskgrupp kan vi oftast vara behjälpliga om du önskar att lämna hästen till oss för undersökning / behandling - meddela gärna detta innan ditt besök.

I övrigt gäller Folkhälsomyndighetens rekommendationer:

- Just nu undviker vi att handhälsa/krama
- Tvätta händerna ofta, handsprit finns tillgänglig på olika ställen på kliniken
- Hosta och nys i armvecket- Undvik att röra näsa/mun/ögon

Välkomna till oss och tack på förhand för visad förståelse!